Tänk om Grekland går i konkurs?

Kalla mej oinsatt men detta med Grekland kom verkligen överraskat för mej. Bilden av mitt Grekland har alltid varit ett medelhavs paradis. Det är dit man åker om man vill lyxa till det.

Min bild har reviderats, Grekland har verkligen "lyxat till det". Landet ligger 3.000 miljarder kronor på minus. Inte illa, hur lyckas man med det? Ett smart drag var att de ordnade OS 2004. Gissa vad det kostade? Jo, inte mindre än 300 miljarder kronor! Som bonus används endast en av de 22 nybyggda OS-arenorna ännu idag, resten förfaller.

Det andra är att trixa med statistiken, säg att ekonomin är jättebra. Kanske EU tycker att ert land är stabilt då. Strunta i morgondagen, blåljug bara så landet får skina en liten stund. Och nu skiner det verkligen. Öppna bara en dagstidning eller slå på teven. Eller fråga de som satte eld på banken där nere, de tyckte säkert att det sken.

Hur skall landet komma på fötter igen? De skär ner på allt, höjer momsen, stänger igen statliga inrättningar. Grekland går verkligen i nerförsbacke, eller i uppförsbacke, beror på hur man vill se det. Men tänk om hela landet går i konkurs? Ett land är trots allt som ett stort företag. Länder runt om i världen skickar i skrivande stund pengar till landet i söder, i hopp om att stabilisera läget. Tänk om det inte funkar? Tänk om allas vårt Grekland går i konkurs? Vad händer då? Har någon numret till Kamprad? Ring honom och säg att han skall köpa upp halvön. Mycket ris till Republiken Grekland, men låt ingen skugga falla över landet och dess befolkning. Om någon skugga skall falla så är det över högdjuren som satte landet in den sits de nu är i. Tanken var god, men den slutade i magplask och tyvärr är det inte över ännu.

För att knyta ihop säcken så kan vi sammanfatta att Grekland och dess styre inte riktigt drog i de rätta trådarna för att höja landet attraktivitet, de skulle inte ha behövt göra det för mej i alla fall. Jag tycker om Grekland som det är. Låt mej ha kvar min gamla bild om ett paradisland där kvinnorna är fagra och männen är håriga. Snälla.

Kim Holm, 7 maj 2010

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback